Ford Focus се оказа най-здравата кола в Луда Надпревара 

Ford Focus се оказа най-здравата кола в Луда Надпревара 

  02 Oct 2023

Влади с Ford Focus е новият победител във финалното издание на Луда Надпревара сезон 2023 г., след като победи всичките си конкуренти в пътя към приза, накрая надделявайки над Янис с Audi A4. Двата автомобила се класираха за днешния ден след победи в събота, а днес се проведоха множество битки, които определиха финалната тройка. 

В първата Ростислав с VW Golf 3 излезе срещу Алекс с VW Passat и бъдещия шампион Влади със  своия Ford Focus. Най-много удари записа Алекс, но Passat-ът му се предаде след повреда в окачването, след което отпадна и другата немска машина, а Focus-ът тук претърпя малко поражения. 

Последва битка между спечелилия награда Любимец на публиката Краси с Opel Corsa и Калин с Laguna, в която Opel-ът спечели по точки. Merc E class на Нончев не успя да се справи с VW Passat на Петър, макар да водеше по точки, а финалистът Яни надделя над Fiat Stilo на Богдан. 

При подсилените BMW се изправи срещу VW Golf с име Гошо, двете коли не си нанесоха тежки удари, но Гошо угасна и на механиците бе необходим половин час, за да го съживят за нова битка, която в крайна сметка отново бе спечели бавареца. 

От отпадналите вчера 10 автомобила, 9 възкръснаха и проведоха балотажи за влизане във финала. Стефан с Alfa Romeo 147 се изправи срещу Недялко със Suzuki, а по план трябваше да пристигне и Fiat с Алекс, но италианската машина така и не запали, а другата от Ботуша победи японската. 
В следващия батъл единствената дама в състезанието Ани с Ford Fiesta загуби от VW Passat с матрак на покрива, въпреки че водеше по точки преди отпадането си. Но успя да спечели сърцата на публиката, печелейки награда Жената войн на арената на гладиаторската битка. Заедно с останалите 4-ма призьори тя получи множество подаръци, включително специално създадени и брандирани шлемове на Луда Надпревара. 
Fiat Uno та Петър не успя да се справи с Opel Astra на Ивайло, макар накрая германската машина да си тръгна победоносно с трудно палене, а повредите й не позволиха да продължи напред. 

За битка на финала продължиха да спорят възкръсналите Passat и Punto, надделя германският автомобил, след което Нончев с Mercedes E-class бе първият спрял от трите автомобила на арената, последван от Alfa Romeo на Стефан. В полуфинала Краси с Opel Corsa загуби от шампиона Ford Focus, но понесе тежки удари. В другия полуфинал успелият да стартира серията след няколко възкръсвания Passat загуби от Audi A4. 
Организаторите обещават още по-интересна и интензивна програма за новия сезон 2024 г.

Facebook Comments Box