С епични битки и каскади стартира финала на сезона в Луда Надпревара

С епични битки и каскади стартира финала на сезона в Луда Надпревара

  01 Oct 2023

С 11 епични битки и две зрелищни каскади стартира финалът на сезон 2023 г. на Луда Надпревара в столичния кв. Симеоново до Околовръстното шосе. Утре състезанието продължава с финалите, до които достигната пилотите днес след директни елиминации. 
Правилата в Луда Надпревара присъждат точки за всеки един удар – 3 със задната част на автомобила, 2 със страничната и 1 с предната, при такъв в шофьорската врата с умисъл има директна дисквалификация. В състезанието може да участва всеки, който има шофьорска книжка и желае да види какво се случва при удар с ниска скорост в безопасна среда, за да разбере колко опасността при катастрофа на пътя. 

Състезанието бе открито от Теодор Петков, кмет на район Витоша. Първият сблъсък изправи един срещу друг малкият Chevrolet Spark на Росен срещу голямата Mercedes S-class на Нончев. Въпреки силното начало на мъника, победата отиде за германската машина. Във втория видяхме битка на Opel-и, Краси с Corsa победи Цецо с Astra, а след това в битката Ford спечели Focus на Влади, въпреки атрактивната битка с Fiesta-ата на Ани. Последва италиански сблъсък, Богдан с Fiat Stilo излезе срещу Стефан с Alfa Romeo 147. Победата бе за Fiat-а, макар и двете коли да спряха след края. За разлика от италиаките, два VW Passat успяха да се победят по точки и двете коли продължиха без драматични проблеми. Петър успя да победи Игнат, а в следващата битка, също на VW, Георги с Polo падна от Алекс с Passat, след като спря, макар до този момент двамата пилоти да имаха 6 срещу 6 точки. 

В седмака битка Audi А4 на Янислав победи Fiat Punto, а след Калин с Renault Laguna спечели пред Suzuki-то на Недялчо. В реванша на Audi A4 срещу Fiat-а отново спечели германската машина, както и VW Golf 3 на Цветелина, която се справи с Петър с Fiat Uno. 
При модифицираните два автомобила един срещу друг се изправиха Калин с VW Golf, кръстен Гошо, и BMW-то на Димитър Аврамов. Задно предаване срещу предно, двете коли направиха невероятна битка, но BMW-то се оказа по-коравата машина. 

Кой ще е последният оцелял за сезон 2023 година, предстои да разберем в неделният ден на надпреварата! 

Facebook Comments Box