Карлеуша и Андреа в онлайн война

Карлеуша и Андреа в онлайн война

  26 Feb 2024

Балканската звезда Андреа определено знае как да предизвика истински фурор и винаги се е борила срещу несправедливостта.

Причина за поредният онлайн изблик на певицата бе визитата на нейната колежка от Сърбия – Йелена Карлеуша, която за първи път пя в България.

Припомняме ви, че с представянето на своят албум “ALPHA”, Карлеуша обиди българските изпълнители като нарече музиката им боклук. Всъщност, ако трябва да бъдем точни, сръбската певица написа че нашите изпълнителки са “Евтини аматьори в рокли за 3 динара“, които заливали пазара с “боклук“.

Разбира се, първа и почти единствена тогава гласност на ситуацията даде Андреа, която за пореден път доказа че има смелостта да се изправи и да защити целият музикален шоубизнес в България.

Е, сега историята не е много по-различна. Андреа сподели публично възмущението си от това, как един сръбски изпълнител си позволява да плюе целият музикален жанр в България, а ние да ходим на неговото участие, да платим главоломно висок хонорар на изпълнителката и да споделяме колко сме възхитени от случващото се.

След като Андреа изрази възмущението си, отговорът на Карлеуша не закъсня. Тя направи скрийншот на чат между Андреа и почитател на Йелена, който заявява че тя е най-голямата звезда в Европа. Андреа лаконично му отговаря “Много съм щастлива за нея. Но защо тогава нарича цялата българска музика боклук, а след това я пее на нейн концерт?

Карлеуша също захапа Андреа като написа, че не нарича цялата българска музика боклук, а само нейното творчество.

И тук е момента да изложим няколко безспорни факта. Нали знаете, когато фактите говорят и боговете мълчат.

Творчеството на Андреа е оценено не само в България, Сърбия, Турция, Румъния, Гърция и Балканите, а в световен мащаб. Доказателство за това са дуетите ѝ с Mario Winans, Bob Sinclair, Shaggy, Mario Joy, Costi, Otilia, Sergio, Geo Da Silva и много други. Музиката на Андреа е достигнала световни величини, завъртяла се е в най-популярните радиа изобщо и е получавала безброй награди за това.

Кавърите и откраднатите песни от нейният репертоар са доказателство за това, че нейната музика е на много високо ниво.

Хилядите аплодисменти, публиката крещяща името ѝ и пееща “Как да живея, без теб Андреа” цели 12 години по-късно със същият заряд, както и когато излезе парчето, със сигурност е доказателство за успех, какъвто нито една друга българска певица не е постигнала.

Потърсихме и г-н Атанас Лазаров, който работи с Андреа, да коментира ситуацията и ето какво сподели той.

В интервю за родна телевизия, Карлеуша нарочно не спомена името на Андреа по повод скандалите които се родиха преди години. Единствено можем само да се възхищаваме на Андреа, за смелостта, за всички големи успехи които тя постиган у нас и зад граница. Очаквах при визитата на сръбската звезда да има голям фурор, спираща дъха хореография, но очакванията ми не се потвърдиха.. Не толерирам скандалите в този жанр, но хубаво е Карлеуша и Андреа да се съберат и направят един общ проект.

Нямаме търпение да разберем над какво работи Андреа в момента, но близки до изпълнителката издават че певицата подготвя проект, който се очертава да бъде тотален хит.

Facebook Comments Box