WARNER BROS. DISCOVERY ОТДАВА ПОЧИТ НА КРАЛЯ НА ФУТБОЛА, КАТО ПОКАЗВА КРАТЪК ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ ЗА ПЕЛЕ ТАЗИ ВЕЧЕР

WARNER BROS. DISCOVERY ОТДАВА ПОЧИТ НА КРАЛЯ НА ФУТБОЛА, КАТО ПОКАЗВА КРАТЪК ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ ЗА ПЕЛЕ ТАЗИ ВЕЧЕР

  05 Jan 2023

• „Кралят на футбола“ увековечен в знак на почит към наследството на Пеле и влиянието му върху красивата игра

• Warner Bros. Discovery, ще разкаже историята на възхода на Пеле от улиците на Сао Пауло до глобална спортна икона, излъчвайки кратък документален филм

• Премиерата на филма по канала Eurosport и платформите на Warner Bros. Discovery e тази сряда, 4 януари в Европа, Азия и Индийския субконтинент. У нас ще се излъчи в 22:00 часа.

 

В почит на  магията и величието на Пеле, един от най-великите играчи в този спорт и с поглед към наследството оставено от „краля на футбола“, бразилския голмайстор за всички времена, Warner Bros. Discovery пуска кратък документален филм в телевизионните и стрийминг платформата Discovery+.  В България ”Пеле: Да живее кралят” ще може да бъде гледан тази вечер по Eurosport от 22:00 часа.

Warner Bros. Discovery ще предостави 24-минутен документален филм и в последствие десет късометражни филма, продуцирани от Inverleige, на възможно най-широка аудитория от зрители на 50 пазара в Европа в допълнение към териториите на азиатския и индийския субконтинент, където телевизионният канал Eurosport е достъпен.

Съдържанието ще бъде достъпно в пълния пакет от спортни канали и платформи за стрийминг на Warner Bros. Discovery, включително Discovery+*, Eurosport и приложението Eurosport, както и за зрителите на BT Sport в Обединеното кралство. Премиерата на почитта ще бъде излъчена по Eurosport 1 в сряда, 4 януари, от 20:00 GMT (22:00 часа българско време).

Едсон Арантес до Насименто или просто Пеле е смятан за най-великият футболист на всички времена, при това тръгнал от улиците на Сао Пауло в Бразилия. Той е единственият играч, който е печелил три Световни първенства на ФИФА, като за първото той е едва 17 години и става най-младият играч, отбелязал хеттрик на Световно първенство, преди да допринесе с още два гола на финала през 1958 г. в Швеция. Неговият резултат от голове за Бразилия (77) остава рекорд, а общият му резултат от 1283 гола в 1367 мача, включително приятелски и демонстративни мачове, подчертава неговата наистина глобална слава и статус на най-успешния и популярен играч на своето поколение.

След като постави рекорди за спечелване на титли и отбелязани голове за Сантос в Бразилия, Пеле разчупи нови граници, като пренесе красивата игра в САЩ, когато се присъедини към New York Cosmos през 1975 г., за да даде началото на нова северноамериканска футболна революция. След като се пенсионира, той продължи да прокарва пътеки за спорта и беше обявен за Спортист на века на Международния олимпийски комитет и за Играч на века на ФИФА, както и имаше значителна благотворителна дейност в ролята си на посланик на ЮНЕСКО за ООН.

Facebook Comments Box