На Moto Expo 2023 се очакват над 30 премиери

На Moto Expo 2023 се очакват над 30 премиери

  18 Apr 2023

Броени дни остават до откриването!   

В края на март открихме Мотосезон 2023. В края на април предстои откриването на мотоциклетно изложение – Moto Expo 2023! 

То ще отвори врати от 20 до 23 април 2023 г., на ново по-голямо и комуникативно място – зала “Арена София” /бивша “Арена Армеец”/. 

След сериозния ръст на продажби на мотоциклети в България – почти 50% по данни на ААП и над 1500 продадени машини за изминалата година, става ясно, че мотоциклетите и двуколесните машини стават все популярни. От своя страна, вносителите им се стараят да покажат на българските фенове всичко най-ново в мотоциклетната индустрия. Затова се очакват повече от 30 премиери на мотоциклети и скутери, като всички са модели за 2023 г.

Тазгодишното Moto Expo 2023  отново се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), съвместно с утвърдения си дългогодишен партньор “Експо Тим” ООД. 

Повече от експонатите ще бъдат премиерни за България. Ще има изложени и изцяло електрически мотоциклети и скутери. Така в зала “Арена София” от 20 до 23 април ще видим много нови модели и дори световни премиери. 

В зала Арена София” ще има щандове на вносители на всички големи световни производители на мотоциклети, АТV машини, скутери, мотопеди, велосипеди, тротинетки, аксесоари, масла и екипировки. На място ни очакват APRILIA, BENELLI, BETA, BMW MOTORRAD, CAN-AM,  CFMOTO, DUCATI, EVINRUDE, GASGAS, HARLEY-DAVIDSON, HONDA, KAWASAKI, KTM, KYMCO, LYNX,  Ski-Doo,  BRP, MOTO GUZZI, POLARIS,  Peugeot Motorcycles, PIAGGIO, RIEJU, ROYAL ENFIELD, SEA-DOO,  SEGWAY POWERSPORTS, SUR RON, SUPER SOCO, SUZUKI, TRIUMPH, VESPA, YAMAHA, ZERO MOTORCYCLE, Motopower.EU , MOTOBOOM, MyMoto.bg , MOTOACCENT, G-MOTO, CAFE RACER CLUB BULGARIA, ALL EXPRESS, E-POINT, CORONA PLEVEN, MOTUL, IPONE, HIFLOFILTRO, RYMAX-LUBRICANTS BULGARIA, K.J.CUSTOM,  REMEL, Silence, ELDI.BG и много др. 

При мотоциклетите ще има най-голямо разнообразие от 125 куб. см до 1800 кубика. Очакват се много премиерни и интересни модели от Голямата четворка от Япония – Honda, Yamaha, Kawasaki и Suzuki.  

Най-големият производител на мотоциклети в света – Honda, обнови основно гамата си за 2023 година. След 41-годишно отсъствие легендарният ST 125 Dax заема своето място при малките и забавни минибайкове. Друга премиера е CL500 – модерен градски нейкид, съчетаващ ретро чар с модерни технологии и оборудване. Друг популярен и обичан модел – CB750 Hornet, също ще видим за първи път в България. Редом до него друг възроден бестселър –  знаменитият пътешественик XL 750 Transalp.

Производителят от Хамамацу – Suzuki, ще покаже всички популярни в България модели. Но сред тях ще изпъкне новият V-Strom 1050 DE. Така Господарят на приключенията V-STROM 1050 се завръща още по-добре оборудван и подготвен за офроуд. 

При премиерите на KAWASAKI, начело е VERSYS 650 2023 – създаден да завладее града или да го остави далеч назад. Още по далеч сред конкуренцията остава прочутият NINJA ZX-10R 2023. Новото следващо поколение предлага значително подобрена аеродинамика и нови функции. 

Yamaha ще покажат реплика на машината на Фабио Куартараро – Yamaha YZR-M1, с която стана световен шампион в MotoGP през 2021 г. С нея той постигна 10 подиума, от които 5 победи по пътя към титлата. Куартараро е първият французин с корона във висшия клас, и първият пилот на Yamaha, който със световната титла във висшия клас след Хорхе Лоренцо през 2015 г. 

Тъй като стана дума за азиатска инвазия, то при скутерите най-настъпателни са от Kymco. Те ще пуснат не един, а три нови машини от семейството на макси скутерите. XCiting VS 400 се явява в два варианта XCiting S400i и подобрената му версия  XCiting VS 400 Limited edition.  AK 550 Premium е един от най-успешните модели на Kymco, а у нас ще направи премиера последната версия на модела – Kymco AK 550 Premium. Моделът бе представен пред света на изложението EICMA 2022 в Милано. Ако обаче говорим за атрактивност и функционалност, то DT X360 е първият на марката „приключенски кросоувър“.  

Европейските марки не отстъпват на японските. Най-големият производител на мотоциклети в Европа – Piaggio Group, винаги е изненадвал феновете с новите си и атрактивни модели. Така от името на групировката ще видим всички най-нови модели от марките Piaggio, Vespa, Aprilia и Moto Guzzi.  Ще има  две страхотни премиери в тежка категория – спортният Aprilia RSV4 1100 Factory и роудстъра Moto Guzzi V100 Mandello. Те бяха показани за първи път на изложението EICMA в Милано през ноември. Освен това ще видим скутерът Vespa GTS и триколесният PIAGGIO MP3.

Другите италианци са Benelli, и те изпъкват с приключенската гама TRK, а моделите BN 125 и Tornado Naked 125 са проектирани и създадени за младото поколение. Но най-известните са Imperiale и Leoncino.  

Легендарните маши от Борго Панигале – Ducati  ще покажат най-мощния мотоциклет в света – Superleggera V4 – Limited Edition. От него са произведени само 500 бройки за целия свят. Посетителите на Moto-Expo 2023 могат да видят на живо и да закупят, ако желаят, брой No.130 от 500-те. Ducati Superleggera V4 е най – лекият сериен мотоциклет произвеждан някога. Той е изграден изцяло от карбон, титан и магнезий. Със своите 234 к.с. и тегло от 152.2кг, посетителите ще могат да го видят във версия с цялостна изпускателна система на Akrapovic. Като съотношение кг/к.с., това е най – мощният сериен мотоциклет. Цена е 210 000 лв с ДДС.

Ще видим и офроуд изкушенията на Beta Motorcycles и техните предложения в цялата гама за 2023 г. с които можете да отидете навсякъде извън пътя, да отговорите на предизвикателствата на природата. Начело е новият Xtrainer MY23. 

За първи път на изложение ще бъдат представени и електрическите скутери от марката Super Soco в партньорство с  Ducati. 

По време на изложението MOTO EXPO 2023, ще има един много, много специален празник – BMW Motorrad ще чества своята 100 годишнина. Всички премиери на „баварците“ ще бъдат под знака на юбилея. Преди 100 години с мотоциклета R 32 се постави началото на уникална история на успеха за BMW. Ще бъдат показани и два специални юбилейни модела – R nineT 100 years, който бе представен в края на миналата година и R18 100 years, съименник на един от култовите модели на баварците от миналото.  Другите две премиери са електрическият СЕ04 и най-мощният мотоциклет на BMW Motorrad – M 1000 R.

Като стана дума за юбилей и скутери, то сред европейските марки ще празнува и първият производител на мотоциклети в света – Peugeot Motocycles. Марката  ще отбележи 125-годишния си юбилей с няколко специални премиери. За първи път в България ще пристигнат новите скутери Django EVO, Tweet и електрическият e-Streetzone. Редом с тях ще застанат и обновените машини от сериите Kisbee, Speedfight 4 и e-Ludix. 

Юбилей ще честват и Harley-Davidson. От началото на 2023 г. започнаха празненствата за легендарната марка от Милуоки, която празнува 120 години от създаването си!  Посетители и фенове ще могат да видят моделите: Road Glide ST, Fat Boy 114, Breakout 114, електрическият LiveWire, новият Pan America, а също специален Custom мотор или CVO. 

За втора поредна година друга американска кампания, но за електрически байкове –   ZERO Motorcycles ще участва в MOTO EXPO. Тази година към гамата си електрически мотоциклети добавят и новият модел DSR/X за лесно справяне с екстремни терени. 

Най-сериозната премиера на британската Triumph Motorcycles е атрактивният SPEED TRIPLE 1200 RR. Това е най-новото от Острова и комбинира отличителна британска елегантност и стил с вълнуващо представяне в реалния свят. 

Марката КТМ е известна със своите успехи в мотоспорта в различните му дисциплини. Австрийската компания ще има няколко премиери KTM 1290 SUPER DUKE R EVO – технологичната еволюция, KTM 1290 SUPER ADVENTURE R, който притежава несравнимата способност да прекосява най-дивите и предизвикателни терени,  KTM 390 ADVENTURE SPOKE WHEELS 2023 – друг интересен приключенец и готовият за състезания на пистата KTM RC 390 2023.

Заедно със световната си популярност, марката от Жирона GasGas набра скорост и у нас, независимо че са отскоро на българския пазар. Миналата година марката, заедно с другите испански мотоциклети – Rieju, направи дебют на изложението София. Сега отново участват с цялата си гама за 2023 г.  GasGas наред с големите кросови, ендуро, крос-кънтри и триал машини,  ще покажат всички минибайкове MC85, MC65 и MC50, а  също във версия 2023 г. Към тях трябва да добавим и електрическите минимотори MC-E3 и MC-E5.

По време на миналогодишното издание на Moto Expo 2022, през щандовете на изложителите преминаха над 10 000 посетители. Сега, се очакват много повече, като се има предвид засиленият клиентски интерес към мотоциклетите и скутерите в България. 

Неслучайно организаторите избраха ново място за Moto Expo 2023.  Сега зала “Арена София” предоставя много по-голяма и леснодостъпна изложбена площ. За всички дошли на изложението ще има и допълнителни забавления, като детско училище, хранителна зона и др.

През уикенда – 22 и 23 април ще посетителите ще могат да се насладят на Стънт шоу – всеки ден от 11.00 ч, 13.00 ч., 15.00 ч. и 17.00 ч.

Другата атракция за зрителите е невероятно изживяване с „Глобуса на смъртта“ – от 12.00 ч, 14.00 ч. и 16.00 ч. 

/При дъжд организаторите си запазват правото за промяна в програмата/

Залата разполага с паркинг от 700 места, който може да се ползва безплатно от посетителите.

Цени Билети :

Възрастни четвъртък – петък 15 лв 

Възрастни събота-неделя 20 лв   

Деца от 12 до 18 години 8 лв 

Деца с придружител до 12 години – Безплатно

Хора с увреждания  – Безплатно

Moto Expo 2023 ще очаква мотоциклетистите и фенове на двуколесния транспорт.

Мястото и датите са зала “Арена София” /бивша “Арена Армеец”/

от 20 до 23 април, 

а вратите ще са отворени от 10.00 до 19.30 часа.

Facebook Comments Box