Какво да гледаме по телевизионните канали на Warner Bros. Discovery през май 2023 г

Какво да гледаме по телевизионните канали на Warner Bros. Discovery през май 2023 г

  01 May 2023

Май месец е изпълнен с нови заглавия, поредици за дома, криминални и разследващи случаи и филми по телевизионните канали Discovery, TLC, Investigation Discovery (ID), HGTV, Food Network и HBO.

Два от любопитните акцента по Discovery са разследващата поредица Анатомията на един обир, в която всеки епизод разкрива как е извършено голямо престъпление, а Професия каналджия ни среща хора с една от най-мръсните работи в света. Акцент по TLC, който не бива да пропускате е документалния филм Запознайте се със Селма Блеър. Лентата излиза на 30 май по повод международния месец за борба с множествената склероза, кауза, на която актрисата Селма Блеър е отдадена, тъй като живее с това заболяване.

Две TLC реалити поредици за взаимоотношенията в днешния свят ще задоволят любопитството на зрителя – съвсем новия В търсене на още един съпруг и втори сезон на Ти, аз и бившият ми партньор.

Investigation Discovery (ID) предлага пет нови заглавия – два филма от по три части Джаред от Subway и Кой уби създателя на Тетрис? и серийните поредици Убийства на лоши момичета, Смърт по време на мечтаната почивка и Неразгадана мистерия. Обърнете внимание на Джаред от Subway – случаят с бившето лице на веригата за бързо хранене, чийто шокиращ съдебен процес бе приключен след 14 годишно разследване през 2015 година.  

Звездата на реалити канала за дома HGTV Тарек ел Муса се завръща с ново предаване – Бързите продажби на семейство ел Муса. В него с настоящата си съпруга преобразяват и продават луксозни къщи, докато виждаме динамиката на семейството им с двете деца от предния брак на Тарек и с бебе на път. Къщи с истории ще предложи епизоди, в които триото водещи разкриват интересни факти, датираши столетия назад, за притежателите на имотите, които посещават. А Кирстен и Линдзи от Спешно реновиране показват как са помогнали на собствениците при извънредни SOS ремонти.

HBO по традиция ще предложи силни филмови премиери, като на 12 май можете да гледате Мария Бакалова в Убийствена игра ( Bodies, Bodies, Bodies). Насладете се на таланта на доказани актьори като Оливия Колман, Ема Томсън, Джеймс Нортън, Джеймс Франко и Крисчън Бейл в хитови филми от различни години, като Неочаквана щуротия; Успех, Лио Гранд!; Уж агент; Вдовици; Истинска история; Големият залог.

Ето какво препоръчваме за всеки от каналите.

На 2 май от 21:00 часа е премиерата на шести сезон на Треска за злато: Пътят на Паркър (8х60). През 90-те години на XIX в. хиляди хора загиват в опитите си да забогатеят по пътя на златната треска в Клондайк. Вдъхновен от любимия си дядо и миньорска легенда Джон Шнабел, Паркър Шнабел се подлага на изпитание, за да разбере дали има всичко необходимо, за да продължи по неговия път.

 

Нова поредица стартира на 7 май от 21:00 часа.  В Анатомия на един обир (6х60) детективи и бившите обирджии проникват в същността на най-дръзките и смели обири, за да разкрият планирането, личностите и изобретателността, свързани с отнемането на несметни богатства. Това са най-дръзките обири, извършени от престъпния елит. В първия епизод банда от южен Лондон планира да влезе в историята, като  открадне дръзко през деня безценен диамант.

Професия каналджия (6х60) идва със своя първи сезон на 12 май от 23:00 часа. Американската канализационна система е на векове и се нуждае от постоянен ремонт. Поредицата е подробен и близък поглед към издръжливите герои, които поддържат тези системи в изправност, за да можем ние останалите да не попадаме в калта и тинята. В първи епизод виждаме Дон, Рамон и Джордж. Те се борят с тръбопровод с токсични материали, с пълно с нечистотии мазе и с разрувашането на вкаменено образувание от частици и мазнини.

Ти, аз и бившият ми партньор (12×60) се завръща със своя 2-ри сезон на  17 май от 21:00 часа. Връзките вече не са универсални, тъй като тези бивши партньори прекрачват границите и разтърсват нещата, като остават в живота на бившия си партньор.

В търсене на още един съпруг (6х60) е нова поредица с премиера на 28 май от 21:00 часа. Полиаморни съпрузи се ориентират във възходите и паденията на своите взаимоотношения, докато се стремят да привлекат още съпрузи в живота си. Поредицата ни представя четири двойки, в които жени, търсят допълнителен партньор, който да приобщят във връзката си. Една от тези двойки са Кения и Карл Стивънс. Семейство Стивънс са женени от близо 30 години, а Кения е във втори брак от около десет. Четири години след брака на Кения с Карл тя се влюбва в друг мъж. Години след романтичната изповед на Кения, Карл признава, че се е влюбил в своя колежка. Кения се радва, че съпругът ѝ ще отвори връзката им, стига тя да има същата свобода да го направи.

Запознайте се със Селма Блеър (60 мин) е премиерният документален филм на 30 май от 22:00 часа. Той излиза в месеца, посветен за борбата с множествената склероза. Актрисата Селма Блеър ни дава достъп до ежедневието си, докато се адаптира към живота с множествена склероза. След като разкрива диагнозата си в социалните медии, Селма се превръща в говорител, който да привлече вниманието към болестта…

На 7 май една след друга ще се излъчат трите части на криминалната поредица Кой уби създателя на Тетрис? Първа част започва в 22.00 часа. Семейство руснаци е брутално убито в дома си в Силициевата долина, а единият от тях е създател на видеоиграта „Тетрис”. Липсата на доказателства обърква полицията. Във втората част от 23:00 часа детективите са озадачени от несъответствия в доказателствата. Те започват да подозират инсценировка, но изненадващ източник осуетява разследването. Финалната част започва в 00:00 часа. В нея следовател се надява да разреши случая с убийството-самоубийство на Владимир Похилко и се връща на местопрестъплението, където прави нови потресаващи открития.

Убийства на лоши момичета (8х60) стартира на 15 май от 22:00 часа. Тези мистерии от реалния живот разкриват тъмната страна на женските връзки и съперничество. Кои са кралиците и подражателките – и кои процъфтяват от ревност и клюки? Понякога тази динамика води до шокиращи актове на психологическо и физическо насилие.

 

В Смърт по време на мечтаната почивка (9х60) членове на семейства, приятели и следователи споделят от първа ръка разкази за мистериозни смъртни случаи на британски граждани в чужбина, както разкрити, така и неразкрити. Поредицата започва на 23 май и нов епизод ще се излъчва всеки вторник от 22:00 часа.

На 28 май една след друга ще се излъчат трите едночасови части на Джаред от SubwayМъжът от Subway очарова и вдъхновява цяла нация с невероятната история за отслабването си, но зад привлекателната му фасада се крие опасна тайна. Радиожурналист се опитва да разобличи говорителя на Subway Джаред Фогъл като сексуален насилник на деца. Животът на две млади момичета е в опасност. Рошел Хърман иска да разобличи Джаред Фогъл като насилник и рискува всичко. Шокираща поредица от събития води до разобличаването му.

На 31 май идват нови епизоди от седми сезон на поредицата Неразгадана мистерия (5х60). Актуални случай на истински престъпления, при които остават въпроси без отговор, се връщат за повторно разследване, а мистерията в тях се разплита. Чуйте разказите на най-близките на жертвите, включително на семейството, приятелите, локални журналисти и органи на реда.

На 6 май от 22:00 часа е премиерата на Къщи с истории (8х60). Майк Лемие, Рич Соарес и Джен Макдоналд са трима страстни природозащитници, които искат да възстановят исторически домове в Плимут, Масачузетс. Първи епизод е озаглавен „Тази с Марк Твен“ и в него екипът възстановява градинска барака от 1800 г., построена от един от най-богатите хора на епохата, и бързо разбират, че тя била свидетел на разни истории.

Звездата на HGTV – Тарек ел Муса идва с ново шоу с половинката си Хедър. Бързите продажби на семейство ел Муса (8х60) е с премира на 18 май и всеки четвъртък ще можете да гледате нов едночасов епизод с преобразяването на имот с цел продажба. Тарек и Хедър Рей Ел Муса са двойка, която се стреми да разшири бизнеса си и да се заеме с по-големи и по-добри сделки с недвижими имоти. Наскоро сключили брак, всичко при тях е свързано със семейството, тъй като отглеждат заедно с двете деца на Тарек и очакват бебе.

 

На 31 май от 22:00 часа започва ново реалити – Спешно реновиране (8х60). Експертите по аварийно възстановяване, сестрите Кирстен Мийхан и Линдзи Уселдинг спасяват домове от неочаквани и трагични бедствия и помага на клиентите си да преодолеят проблемите и да създадат напълно преобразен дом, дори по-добър от предишния.

 

Мачът на свадливите суперготвачи (10х60) стартира на 10 май от 20:50 часа. Дарнел “Супершеф” Фъргюсън кани суперзвездни готвачи да решат споровете си в битка за едно ястие, в която победителят е с най-тежката категория. Победителите си тръгват с 10 000 долара, ценен нож от ролката с ножове на загубилия готвач и права за самохвалство до края на живота си!

 

На

7 май от 21:00 часа можете да гледате Неочаквана щуротия с Оливия Колман и Чарли Рийд. 12-годишният Мъли е загубил майка си, но открива, че затъналият му в дългове баща краде от парите за благотворителност, които са събрали на нейно име.

На 14 май от 21:00 часа можете да бъдете в компанията на Ема Томпсън и Даниел Маккормак в Успех, Лио Гранд! Пенсионираната учителка Нанси Стоукс, която никога през живота си не е имала оргазъм, решава да продължи образованието си в областта на секса и наема Лио Гранд, млад секс работник. Най-голямото ѝ предизвикателство ще бъде преодоляването на собствената й несигурност.

 

Премиерата на 21 май от 21:00 часа е Уж агент с Джеймс Нортън и Джема Артъртън. Измамникът Робърт Фрийгард, подмамва жертвите си, като се представя за секретен шпионин от британското разузнаване MI5. 

 

Съботните премиери от 21:00 часа са Вдовици (от носителя на „Оскар“ режисьор Стийв Маккуин („12 години робство“) и по сценарий на Маккуин и знаменитата писателка Джилиан Флин („Gone Girl/Не казвай сбогом“); Истинска история с Джеймс Франко и Джона Хил; Стажанти с Винс Вон и Оуен Ъилсън и Големият залог с Крисчън Бейл, Стийв Карел, Райън Гослинг и Брат Пит.

 

На 12 май от 22:55 можете да гледате Мария Бакалова в Убийствена игра (Bodies, Bodies, Bodies). Група от 20-годишни деца на богати родители се озовават в семейна вила на остров, а планираното парти се оказва смъртоносно, защото са замесени удари под кръста, фалшиви приятели и парти, което далеч не е това, което изглежда.

Facebook Comments Box