Гледаме “Запознайте се със Селма Блеър” в Световния ден за борба с множествената склероза

Гледаме “Запознайте се със Селма Блеър” в Световния ден за борба с множествената склероза

  30 May 2023

Документалният филм “Запознайте се със Селма Блеър” – интимен портрет на актрисата Селма Блеър и нейното пътуване с множествена склероза ще бъде излъчен по TLC на 30 май от 21:00 часа. Телевизионната премиера на филма е в Световния ден за борба с множествената склероза. Заглавието е налично и в HBO Max.

Трейлър: https://youtu.be/wVFgVx0mbS4

Филмът, режисиран от Рейчъл Флейт, представлява суров и интимен поглед към една година от живота на известната актриса Селма Блеър, след като е диагностицирана с множествена склероза – автоимунно заболяване, което няма лечение. Тази дълбоко лична история за издръжливост показва една жена, която се бори със заболяването си, докато се справя с предизвикателства като дълбоко вкоренени митове за красотата, колективния страх около болестта и смъртността й, както и борбата за себеприемане и намирането на вътрешно спокойствие и мир. С характерните за актрисата остроумие и хумор, филмът проследява как Блеър се примирява с диагнозата, която променя живота ѝ, и поема по пътя на този житейския преход.

Селма е сила. Актриса, майка, а сега и защитник на хората с увреждания. Нейната смела борба с множествената склероза и отвореността й да сподели дълбоко личната си история през сълзи и смях я превръщат в пример за постоянство, от който всички имаме нужда в момента. Нашата цел е да подкрепяме нови гласове, а зашеметяващият дебют на Рейчъл е страхотно представяне на всичко, което искаме да покажем.”, коментират от Warner Bros. Discovery.

Изключително съм доволна и горда, че Warner Bros. Discovery е домът на моя филмов “дебют” и че компанията вярва в силата на разказването на истории като начин за свързване на всички нас. Макар аз съм обектът на този филм, се надявам всеки да види себе си в него и да открие сили и радост, за които може би не е подозирал“, споделя Селма Блеър.  


Връзката ми със Селма беше мигновена. Още от първия ни видео разговор веднага разбрах каква е тя – обезоръжаваща, очарователна, сурова, истинска и неподправена”, споделя режисьорката Рейчъл Флейт. “От самото начало исках да разкажа историята за един различен начин на съществуване в света. Смирена съм и за мен е чест, че Селма ми се довери.“.

Рейчъл Флейт е награждаван режисьор и сценарист с фокус върху разказването на интимни и автентични истории през призмата на cinéma verité. Известна със задълбоченото си и уважително изследване на своите герои, Флейт бързо се утвърждава като творец с нюанси в разказването на истории за хора от всякакъв произход. Самата Флейт има алопеция (автоимунно оплешивяване) и нейната лична борба със себеприемането я води в търсенето на истории, които да споделя със света.

В HBO Max e и най-новият й документалният й филм “Бама Раш: сестринствата на университета в Алабама”, който представя завладяващ поглед към дългогодишната традиция за набиране на студенти, проследяващ четири млади жени, докато се подготвят за тежките изисквания на процеса по приемане в престижни сестрински домове.

Зад “Запознайте се със Селма Блеър” стоят Рейчъл Флейт като режисьор. Продуценти на филма са Мики Лидъл и Пийт Шилаймон от LD заедно с Трой Нанкин. Кас Бърд е изпълнителен продуцент.

Телевизионната премиера на документалния филм е на 30 май от 21:00 часа по TLC. Заглавието е налично за гледане по всяко време и в стрийминг платформата на Warner Bros. Discovery у нас – HBO Max.

Facebook Comments Box