„ПРОДЪЛЖАВАМЕ ЗАЕДНО“ Е МОТОТО В ДЕНЯ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

„ПРОДЪЛЖАВАМЕ ЗАЕДНО“ Е МОТОТО В ДЕНЯ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

  04 Dec 2022

По повод  Международния ден на хората с увреждания – 3 декември, с любезното домакинство на Сатиричен театър „Алеко Константинов“, се проведе Концерт-спектакъл под надслов „Продължаваме заедно“ 2022, информират от PRofile interantional. 

Патрон на събитието е зам.-кмета на Столична община Албена Атанасова, в Направление „Социални дейност и интеграция на хората с увреждания“.

Препълнената зала на Сатирата аплодира едни от най-обичаните изпълнители, рок групи и актьори: Петя Буюклиева, Коцето Калки и Мартина, Искрен Пецов, Антония Маркова, Галя Георгиева и Наско Лазаров, Георги Низамов, Захари Чернев, Сорина Богомилова – вокалистка на ансамбъл „Филип Кутев“, групите „Спринт“, „Rock Session“ и „Хоризонт“, Шкумбата, Данчо Колев. Специално бе участието в концерта на изпълнителите от групата за синхронно пеене и танци – „ЖЕСТИМ“, с ръководител Мария Атанасова, които с жест и мимика, езика на глухите хора, предадоха посланията на песните на публиката с увреден слух.

Водещ на концерт-спектакъла беше емблематичния глас на БГ радио – Атанас Стоянов.

В публиката присъстваха представители на социални услуги за деца и възрастни на територията на Столична община, представители на неправителствените органзации на и за хората с увреждания, членове на Клубовете на инвалида и пенсионера и много приятели.

Събитието беше изцяло достъпно за хора с увреден слух  благодарение на професионалния превод на Таня Димитрова – създател на Център за деца с увреден слух „Яника“.

Концерт-спектакъла „Продължаваме заедно“ 2022 ще бъде излъчен в ефира на Българската национална телевизия,допълват оше от PRofile interantional. 

Facebook Comments Box