Емили Блънт е „Англичанката“ в нов сериал в HBO Max

Емили Блънт е „Англичанката“ в нов сериал в HBO Max

  11 Nov 2022

Сериалът връща славата на добрия уестърн

Емили Блънт и Часкей Спенсър са героите в уестърн сериала „Англичанката“, който дебютира днес в стрийминг платформата HBO Max. Тази брутална, красива приказка за Стария див Запад е пропита с черен хумор, невероятна актьорска игра и завладяващи панорамни кадри. Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=Stcy_YaGtb0

 

Епичният уестърн „Англичанката“  изследва основните теми за идентичността и отмъщението, през разказа на уникално завладяваща притча за раса, сила и любов. Пътищата на аристократичната англичанка, лейди Корнелия Лок (Емили Блънт) и Ели Уип (Часкей Спенсър), бивш разузнавач от кавалерията на Пауни, се пресичат през 1890 г. в Средния Запад на Америка. Всеки има своя цел и мотив да поеме на това пътешествие, чийто пейзаж е пропит от насилие, мечти и кръв. Тя се надява да открие човека, отговорен за смъртта на сина й, той иска да върне земята на предците си.

И двамата имат ясно усещане за съдбата си, но не осъзнават, че тя се корени в общо минало. Лейди Корнелия и Ели се изправят пред препятствия, които ги поставят на физически и психически изпитания, но преодоляването на всяко ги приближава до крайната им дестинация – новоучредения град Хоксем, в Уайоминг. Именно там, след разследване от страна на местния шериф Робърт Маршал (Стивън Риа) и младата вдовица Марта Майерс (Валъри Пахнер) на поредица от странни и зловещи неразкрити убийства, преплетена история на Корнелия и Ели ще бъде наистина разбрана и те ще се изправят лице в лице с бъдещето, което трябва да живеят.

 

Историята ме погълна още на първото изречение. Отворих сценария и не можах да спра да чета. Беше завладяващо и изумително красиво. Веднага разбрах, че „участвам“, споделя Емили Блънт.  „Това е спиращ сърцето трилър за преследване с една от най-нежните любовни истории в сърцевината си.”

 

В ролите, освен Емили Блънт и Часлей Спенсър, виждаме и Кларан Хиндс, Рейф Спол, Тоби Джоунс и Том Хюс. Сценарист и режисьор е Хюго Блик (Honorable woman; Black earth rising).

 

Англичанката” не бяга от насилието и суровата реалност на онези времена. Но актьорският състав устоя – героите ни са тежки и имаше моменти, в които се прибирах вкъщи и изпивах цяла бутилка текила след тежка снимачна нощ“, шегува се, но и не съвсем,  Часкей Спенсър.

 

Самата Емили Блънт е изпълнителен продуцент на сериала заедно с Грег Бренман (“Peaky Blinders”) и Blick. Мона Куреши е изпълнителен продуцент за BBC. Сериалът е продуциран от Drama Republic, компания Mediawan и Eight Rooks. Блънт също така е и изпълнителен продуцент, заедно с Грег Бренман за Drama Republic. Глобалното разпространение се управлява от All3Media Intl. Сериалът се разпространява ексклузивно в HBO Max на териториите на компанията в Централна Европа, Испания и Португалия.

 

Англичанката“ е достъпен от днес в стрийминг платформата на Warner Bros. Discovery у нас – www.hbomax.com.

Facebook Comments Box